Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nöje

Lasse Stefanz gör dubbla stopp i Blekinge i vår

Våren 2018 blir historisk för Lasse Stefanz. Då ska dansbandet för första gången ge sig ut på en konserthusturné.
2017 var året då Lasse Stefanz firade 50 år som band. Tanken med nästa års konserthusturné är att dela med sig av bandets historia från de allra första repetitionerna i hönshuset som barn, via första tv-framträdandet på 80-talet och deras framgångar därefter.\nLasse Stefanz är Sveriges största dansband, bildat i Kristianstad 1967. Bandet har gett ut ett stort antal album, över 800 inspelade låtar och har både Guldklavenutmärkelser och en Grammis i bagaget. • Publicerad 6 december 2017
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.Foto: Tommy Svensson

Den 26 april står de på Konserthusteatern i Karlskrona, och kvällen produceras och leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som gjort både biografi och flera tv-program om det folkkära bandet.

Men det blir inte enda stoppet i Blekinge i vår. Sedan tre år tillbaka har bandet traditionsenligt stannat till på Kongresshallen på Ronneby brunn för en egen spelning. Den spelningen görs utanför konserthusturnén, den 26 januari.

– Vi har kört en tradition med bandet nu i tre år på samma dag, säger arrangören Sven-Erik Olsson på Enduo AB.

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons