Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vänsterpartiet går islamisternas ärenden

Linda Westerlund Sneckers uttalande om Liberalernas förslag är ovärdigt, men framför allt skadligt.
Publicerad 9 september 2022
Detta är en ledarartikel som uttrycker Blekinge Läns Tidnings politiska linje. Tidningens politiska etikett är oberoende liberal.
Linda Westerlund Snecker bidrar till är att sprida samhällsfarliga lögner
Linda Westerlund Snecker bidrar till är att sprida samhällsfarliga lögnerFoto: JONAS EKSTRÖMER / TT

“I den här valrörelsen är det en fruktansvärd rasism, man skyller på islam som om det är 'det stora onda' i samhället. Vi har partier som vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska. Vi har partier som vill ADHD-testa era barn i de här bostadsområdena och samtidigt skär ner på ungdomspsykiatrin.”

Är det partiet Nyans som har talat? Nej, uttalande kommer faktiskt från Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker under ett tal i utanförskapsområdet Skäggetorp i Linköping.

Annons

Vad Snecker syftar på med att högern kommer att “omhänderta tvååringar” är ett förslag från Liberalerna där man vill att de barn som inte är inskrivna på förskola ska språktestas från 2,5 års ålder för att sedan, om behov finns, erbjuda avgiftsfri förskoleplats.

”Vänsterpartiet har redan en lång historia att gå islamisternas ärenden.”
Emma Jaenson

“Om föräldrar fortsätter att inte vilja hjälpa sitt barn så kan det vara en anledning till oro, för det kan visa på en bristande föräldraförmåga. Men socialtjänsten går inte och tvångsomhändertar barn bara sådär”, säger Jan Jönsson (L) socialborgarråd i Stockholms stad (Aftonbladet 8 september).

Detta vill Snecker få till “fruktansvärd rasism”. Hennes uttalande är ovärdigt, men än mer skadligt. Snecker bidrar till är att sprida samhällsfarliga lögner, genom att ställa sig på islamisternas sida.

En av det islamistiska partiet Nyans främsta valfrågor är att granska det så kallade “LVU-missbruket”. Under början av året pågick en massiv påverkanskampanj där Sverige anklagades för att vara en “fasciststat” och socialtjänsten anklagades för att kidnappa muslimska barn och placera dem i fosterhem (Expressen 11 februari). Och efter att partiet har gjort detta till en av sina största valfrågor har socialsekreterare skrämts och hotats.

Under torsdagen skrev Mikail Yüksel, partiledare för Partiet Nyans, på sociala medier att: ”Partiet Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat. Vänsterpartistiska riksdagsledamöter har börjat prata även om LVU-missbruket efter islamofobi.”

Vänsterpartiet har redan en lång historia att gå islamisternas ärenden när det kommer till hedersförtryck. Snecker var exempelvis en av dem som under hijabuppropet bar slöja “för alla kvinnors lika värde och rättigheter”. Den tidigare V-ledaren Jonas Sjöstedt ansåg inte att det var något problem med könsseparata badtider av religiösa skäl. Och den ännu tidigare vänsterpartistiska ledaren Gudrun Schyman menade i en text i Newsmill (27 mars 2009) att "Generaliserade uppfattningar där våldets uttryck förenklas i uppsatta mallar som "hedersvåld" och "svartsjukevåld" medverkar till rasism och till förenklade analyser".

Vänsterpartiet sprider islamistiska myter för att få politiskt genomslag i områden där en stor del av människorna sannolikt tror på lögnerna. Man bör ha i åtanke att detta är Magdalena Anderssons regeringsunderlag.

Emma JaensonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons