Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sylvia Asklöf Fortell: Moderaternas inre svårigheter måste lösas fort

Först och främst måste man ta hand om partikollegor. Men sedan krävs ett arbete för att lösa problemen så snart som det bara är möjligt.
Sylvia Asklöf FortellSkicka e-post
Krönika • Publicerad 22 mars 2024 • Uppdaterad 23 mars 2024
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaterna är ett inflytelserikt parti i länet och Blekinge har synnerligen viktiga politiska frågor som måste hanteras utan dröjsmål.
Moderaterna är ett inflytelserikt parti i länet och Blekinge har synnerligen viktiga politiska frågor som måste hanteras utan dröjsmål.Foto: Christian Hylse

De händelser som Sveriges Radio har rapporterat om från Ronneby de senaste dagarna lämnar en bitter eftersmak i munnen. Man lider med de inblandade, och det är många, många. Roger Fredrikssons beteende som kommunstyrelsens ordförande, så som det har rapporterats, är så klart ohållbart. När det kommer så långt som till offentlig publicering kan man vara säker på att desperationen i omgivningen har blivit för stor. Det är bra att förhållandena lyfts fram i ljuset.

Moderaterna i Blekinge har några problematiska år bakom sig. Det har varit mycket stök internt, inte bara i en instans. I ett litet län som Blekinge påverkar sådana djupgående politiska konflikter hela länet, då samma personer numera ofta sitter på flera nyckelposter – och det gäller så klart inte bara Moderaterna. Det som händer på ett ställe får därmed återverkningar i hela partiorganisationen.

”I ett litet län som Blekinge påverkar djupgående politiska konflikter hela länet”
Annons

SR Blekinge berättar att Moderaterna under torsdagskvällen hållit krismöte för att hantera och skademinimera situationen.

Först och främst måste man ta hand om partikollegor. Men sedan krävs ett arbete för att lösa problemen så snart som det bara är möjligt. Moderaterna är ett inflytelserikt parti i länet och Blekinge har synnerligen viktiga politiska frågor som måste hanteras utan dröjsmål. Frågor där Moderaterna (genom Fredriksson) håller i trådarna. Det gäller inte minst arbetet med Sydostlänken.

Strategiska frågor av det slaget kan inte tillåtas att hamna mellan stolarna, även om det har utbrutit storm i leden.

Annons
Annons
Annons
Annons