Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Islamisternas lögner får inte vinna

Att muslimska familjer luras att tro att svenska myndigheter vill stjäla deras barn är ett hot mot hela samhället.
Ledare • Publicerad 14 februari 2022
Detta är en ledarartikel som uttrycker Blekinge Läns Tidnings politiska linje. Tidningens politiska etikett är oberoende liberal.
Desinformation. På nätet sprids rykten om att muslimska barn kidnappas av socialtjänsten.
Desinformation. På nätet sprids rykten om att muslimska barn kidnappas av socialtjänsten.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Socialtjänsten kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem som en del i kriget mot islam. De tvingar flickorna att ta av slöjan, matar barnen med fläskkött och drivs av att förnedra muslimska föräldrar. Detta är vad som hävdas i en hätsk kampanj i slutna grupper på nätet, där radikala islamister gör allt för att skapa klyftor och elda på misstron mot samhället hos muslimer i Sverige.

Stiftelsen Doku har granskat de grupper och personer som sprider hat och konspirationsteorier med särskilt fokus på LVU, Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga, och vars budskap den senaste tiden nått stormstyrka i sociala medier.

Annons

LVU är den absolut sista åtgärden som samhället har att ta till när barn far illa i sin hemmiljö och olika former av frivilliga insatser som stöd och hjälp inte fungerar. Att omhänderta barn och placera dem i familjehem är både dyrt och omständligt och rent psykologiskt är det alltid ett trauma för barn att flyttas från sin hemmiljö. När detta sker ligger det alltså i princip alltid våld, förtryck, missbruk eller allvarliga omsorgsbrister bakom.

Men det är inte den bild som ges av islamisterna. Istället målar de upp socialtjänst, skolor och domstolar som maffia- och terrororganisationer som omhändertar barn av ekonomiska och rasistiska skäl. Media kallas medlöpare och i alla tillgängliga kanaler öser de på med hat mot det smutsiga svenska samhället, västvärldens värderingar och jämställdhetsideal som anses skada och slå sönder muslimska familjer. Den enda som uppges tillhandahålla räddning är Allah.

”Islamister målar upp socialtjänst, skolor och domstolar i Sverige som maffia- och terrororganisationer som omhändertar barn av ekonomiska och rasistiska skäl.”

Bland dem som deltar i kampanjen finns enligt Doku flera välkända islamister som är med och hetsar mot myndigheter och tjänstemän. Och kampanjen har gett resultat. Det har hållits demonstrationer utanför socialkontor. Både kommuner och socialtjänst på flera håll runt om i Sverige har mötts av hat och hot från konton kopplade till våldsbejakande islamistiska organisationer. Socialsekreterare och deras chefer hängs ut med namn, bild och hemadress och det skrivs om att bränna ned kommunala fastigheter.

Det hela har gått så långt att Myndigheten för psykologiskt försvar tillsammans med en rad andra myndigheter påbörjat ett arbete för att bemöta kampanjen. Exakt hur vill de i dagsläget inte uppge, men det är helt centralt att de lyckas. Av flera skäl.

Det islamisterna nu är ute efter är att skapa en avgrund mellan muslimer och andra svenskar, något som kan få allvarliga konsekvenser både på individ- och samhällsnivå. Det finns redan i dag en misstänksamhet mot myndigheter hos en del av de familjer som invandrat till Sverige, och om denna växer och man inte vågar be om hjälp förrän det är för sent kan det drabba utsatta barn och kvinnor hårt.

Om människor med en muslimsk bakgrund aktivt påverkas att ta avstånd från majoritetssamhället och bara röra sig i slutna grupperingar styrda av islamister kommer dessutom radikaliseringen och risken för terror och förtryck att öka.

Sällan har det därför varit så viktigt att slå tillbaka mot desinformation och hat som när det kommer till den radikala islamism som nu gör sig hörd. Det handlar i slutändan om huruvida vi ska ha ett gemensamt samhälle eller inte.

Malin Lernfelt
Annons
Annons
Annons
Annons