Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Det 'gaur' visst - bara man vill

Alfons Carlsson är praktikant på ledarsidan under kommande veckor. Det finns inget bättre sätt att uttrycka sig än genom text, skriver han.
Kommentar • Publicerad 17 juni 2024
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

“Det gaur inte”, min hemstad Karlskronas informella motto. Det finns en generell ovilja och apati inför förändringar, speciellt här i Blekinge. Det var för att motverka detta tänk som jag valde att engagera mig politiskt; och som ledde till att jag nu får chansen att praktisera på BLT:s ledarsida de kommande två veckorna.

Jag heter Alfons Carlsson, är uppvuxen på Björkholmen i Karlskrona och har nyss tagit studenten från det estetiska programmet med inriktning på musik och nyligen fullgjort Timbro:s Basakademi om ideologi och opinion. Jag brinner för att alla ska få ett fritt och rättvist liv utan några hinder, vare sig det vore från staten eller andra människor.

Annons

2021 gick jag med i Liberala ungdomsförbundet, efter en lång tids avvägning om vilka ideologiska övertygelser jag hade och landade i att jag var liberal, eftersom jag har en positiv och frihetlig syn på människan, LUF passade mig därför väldigt bra. Jag fick jobb som kampanjombudsman i sydostdistrikten under valet 2022 och blev ordförande i LUF Blekinge, där jag nu sitter som kassör.

Att skriva är otroligt viktigt. Det finns inget bättre sätt att uttrycka sig än genom text; dels kan text vara mycket mer välformulerat och genomtänkt än ett vanligt samtal, men det är också viktigare nu än på länge när samhällsdebatten sker lika mycket på Tiktok som den gör på traditionella ledarsidor. Det kommer därför bli otroligt kul att få utveckla mitt skrivande på BLT.

Nu när ni vet lite om mig så ser jag fram emot att få veta lite om er också; så om ni tycker att jag skrivit en riktigt bra eller riktigt dålig text uppskattas det mycket om ni vill skriva ett mail till ledare@blt.se.

Alfons Carlsson

Annons
Annons
Annons
Annons