Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Wikingsson: Får hoppas att folk håller käften

Det är dags för Sveriges mest sedda frågesportfinal – i alla fall på läktarplats. Nu intar Filip och Fredrik Globen med sitt succéprogram "Alla mot alla".
Tv • Publicerad 8 december 2022
Fredrik Wikingsson leder "Alla mot alla" tillsammans med parhästen Filip Hammar. Arkivbild.
Fredrik Wikingsson leder "Alla mot alla" tillsammans med parhästen Filip Hammar. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Höstens omgång av "Alla mot alla" går mot sin upplösning och som vanligt är det två lag som gör upp om segern. Men den här gången händer det på scen inför 10 000 åskådare i Avicii Arena.

– Det känns kul och nytt. Det här har man inte riktigt sett tidigare och jag vet inte riktigt vad det här kommer att göra med våra väldigt skakiga deltagare, säger Fredrik Wikingsson, ena halvan av programledarduon.

Annons

Vilka deltagarna blir är ännu inte känt då semifinalerna inte har visats. Klart är dock att Markus Krunegård är finalens kapellmästare och att han bjuder in gästartister för att ge inspelningen lite extra känsla av arenashow.

"Stort mästerskap"

Dessutom ska de tidigare deltagarna Alex Schulman och Emma Molin agera expertkommentatorer tillsammans med Discoverys allsvenska ankare Karin Frick.

– Vi försöker jabba upp en känsla av sport här, av att det är ett stort mästerskap som ska avgöras, säger Fredrik Wikingsson.

Finalen äger rum på fredag, men tv-programmet visas inte förrän 15 december. Att få 10 000 åskådare att hålla tyst om resultatet i en vecka kan vara att begära mycket, men trots det är det inte aktuellt med några mobilförbud eller andra åtgärder, förklarar Wikingsson.

– Nej för fan. Vi får hoppas att folk håller käften, man kan inte göra mer än så. Vi har väldigt härliga och kloka tittare och jag hoppas att de tar sitt ansvar, men det är så klart inget jag kan garantera.

Trodde mer om Svennis

Under säsongen har Fredrik Wikingsson blivit positivt överraskad av flera deltagare.

– Poddaren Ola Söderholm och komikern Emma Knyckare har det gått bra för och de har varit jävligt härliga och roliga. Även Elsa och Ernst Billgren har varit underbara, säger han.

TT: Är det någon som inte har levererat så bra som du trodde?

– Jag kanske trodde att Svennis skulle kunna lite mer. Det här säger jag med kärlek och enorm respekt, men det sammanlagda antalet svar han kunde går att räkna på ena handens fingrar.

"Alla mot alla"-finalen visas på Discovery+ och sänds på Kanal 5 den 15 december.

Fakta: Tidigare vinnare

Säsong ett: Hanna Hellquist och Ebbot Lundberg

Säsong två: David Sundin och Suzanne Axell

Säsong tre: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fyra: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fem: Jesper Rönndahl och Josefin Johansson

Säsong sex: Jonatan Unge och Hanna Hellquist

Säsong 7: Johar Bendjelloul och Annika Lantz

Programmet har sänts sedan 2019.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons