Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Weinsteins överklagande avslås av domstol

Nöje • Publicerad 2 juni 2022
Harvey Weinstein har överklagat våldtäktsdomen. Arkivbild.
Harvey Weinstein har överklagat våldtäktsdomen. Arkivbild.Foto: Steven Hirsch/AP/TT

En appellationsdomstol i New York har avslagit Harvey Weinsteins överklagande av domen från 2020, skriver AP. Den legendariske filmproducenten dömdes till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor.

Harvey Weinsteins advokater har yrkat på att rättegången ska tas om, men får nu alltså avslag av domstolen. Weinsteins team har hävdat att flera fel begicks under rättegången och att juryn som dömde honom inte var opartisk.

Annons

Men nu fastställer alltså appellationsdomstolen straffet. Samtidigt har Weinstein flyttats till Los Angeles, där nya åtal väntar.

Ett av dem gäller fotomodellen Lauren Young, som hävdar att Weinstein förgrep sig på henne på ett hotell i Beverly Hills 2013. En annan av kvinnorna är en italiensk modell och de övriga tre har inte gått ut offentligt med sina identiteter.

Anklagelserna mot Harvey Weinstein kom till ytan i oktober 2017 och blev startskottet för metoo-rörelsen. Totalt har nästan 90 kvinnor anklagat Harvey Weinstein för sexuella övergrepp och i vissa fall våldtäkt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons