Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Virtanen ny krönikör på VLT

Journalisten och författaren Fredrik Virtanen blir krönikör på VLT med start i helgen. Krönikorna kommer, enligt tidningen, att handla om "samtidsspaningar, politik, rock och vardagsliv".
Kultur • Publicerad 9 november 2022
Fredrik Virtanen. Arkivbild.
Fredrik Virtanen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Jag är oerhört stolt över att vi har lyckats värva Fredrik. Han är en av Sveriges bästa skribenter, vars röst har saknats, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström.

Fredrik Virtanen har tidigare bland annat varit kolumnist, redaktör och reporter på Aftonbladet. Mellan 2006 och 2009 var han även programledare för prathowen "Studio Virtanen" på TV8.

Annons

2017 fick Virtanen lämna Aftonbladet efter att under metoo-rörelsen ha anklagats för våldtäkt av skribenten Cissi Wallin. I de två separata rättegångar som följde friades Wallin i Stockholms tingsrätt för att ha skrivit om de påstådda händelserna i boken "Allt som var mitt". Hon fälldes dock i höstas för grovt förtal i hovrätten för att hon pekat ut honom på sociala medier.

2019 gav Virtanen ut boken "Utan nåd" om tiden efter anklagelserna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons