Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Veteranavhopp från Sven-Ingvars

Musik • Publicerad 12 maj 2021
Staffan Ernestam hoppa av dansbandet Sven-Ingvars. Arkivbild.
Staffan Ernestam hoppa av dansbandet Sven-Ingvars. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Staffan Ernestam, som sedan år 2000 har spelat gitarr i Sven-Ingvars, lämnar det värmländska dansbandet. I ett pressmeddelande skriver han att det är dags att "prova något nytt".

"För drygt 20 år sedan fick jag förtroendet av Ingvar och Sven-Erik att bli en del av Sven-Ingvars. Då var jag i bandets ögon en ”rookie”. I dag är jag veteranen som varit med längst. Nu när bandet fyller 65 år är det tid för mig att lämna över stafettpinnen. Uppdraget slutfört – mission completed", skriver Ernestam.

Det legendariska dansbandet, som nu består av Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland och Olle Nyberg, firar i år 65 år och ger sig i höst ut på en jubileumsturné. Turnén har fått namnet "Sven-Ingvars – en liten bit av Värmland" och blir en summering av bandets historia.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons