Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Variety ber Carey Mulligan om ursäkt

I en recension av filmen "Promising young woman" anser kritikern att Carey Mulligan inte är tillräckligt av en femme fatale för rollen. Nu ber tidingen Mulligan om ursäkt.
Film • Publicerad 1 februari 2021
Carey Mulligan spelar huvudrollen i "Promising young woman". Pressbild.
Carey Mulligan spelar huvudrollen i "Promising young woman". Pressbild.Foto: Focus Features

Filmrecensionen av den svarta komedin "Promising young woman", som har varit publicerad sedan januari 2020 i Variety, har numera en vidhängande ursäkt från tidningen. Detta sedan huvudrollsinnehavaren Carey Mulligan i en intervju beklagat att recensenten Dennis Harvey framhållit hennes brist på femme fatale-utstrålning och föreslagit att filmens exekutiva producent, Margot Robbie, hade passat bättre i rollen.

Filmen, som fått en försenad release på grund av pandemin, handlar om en kvinna som låtsas vara redlös på barer och sedan hämnas på de män som utnyttjar läget. I en intervju med The New York Times i december sade Mulligan att recensionen fick henne att känna sig "inte tillräckligt het för att klara ett sådant knep".

Variety har nu, i ett ovanligt drag, bett Carey Mulligan om ursäkt och ovanför den överlag positiva recensionen finns numera ett tillägg där de beklagar det "okänsliga språket som förminskar hennes modiga prestation".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons