Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tuff start för nya "Wild kids"

Översvämningar, kyla och regn i sidled inleder den nya och hittills kämpigaste säsongen av "Wild kids". Dessutom blir konkurrensen mellan barnen ännu tuffare i år, enligt programledaren Linda Lindorff.
Tv • Publicerad 3 februari 2022
Barnen i årets säsong av "Wild kids", med premiär 4 februari, fick en tuff utmaning. Pressbild.Foto: Danne Ohlsson
"För mig är alla bitar som programledare tillfredsställda här: skog, natur, vildmark, tävlingar, barn och relationer. Det är ett jättekul program att leda", säger Linda Lindorff. Pressbild.Foto: Danne Ohlsson

I stället för baddräkter och somriga klänningar fick Linda Lindorff packa ner långkalsonger och en tjock jacka när det var dags för inspelning av långköraren "Wild kids" i augusti förra året. Deltagarna möttes av regn på tvären och 7 plusgrader, minns hon.

– Vi fick en riktigt tuff start. För barnen som har lämnat sin familj och kommer upp till Järvsö skogar kan det vara tufft nog ändå utan att vädrets makter lägger sig i, men det blev ovanligt hårt. Det gick bra, barnen pallade. Men jag kände i mitt mammahjärta ibland "herregud", berättar hon.

Annons

Det är tredje året i rad som Linda Lindorff leder de 10–13-åriga tävlande. Förutom det dåliga vädret skapade också omfattande översvämningar kaos i inspelningen de första dagarna. Men Lindorff är imponerad över barnens förmåga att peppa varandra.

– När det blir tufft får man lite extra hemlängtan, "varför är jag inte hos mamma och pappa och käkar tacos i stället?". Men de jobbade som lag och pushade varandra.

"Tuffare konkurrens"

Som vanligt sökte runt 7 000 äventyrssugna barn till programmet, som har sänts sedan 2005. Det slår antalet ansökningar till både "Robinson" och "Farmen", konstaterar Linda Lindorff stolt. I år konkurrerar lagen Lejonen och Vargarna med Björnarna, om att vinna en resa till Lappland. Och konkurrensen är ovanligt hård, enligt Linda Lindorff.

– Vi har tre lag, förra året introducerade vi Vargarna och även i år kommer det att finnas en konstellation där det är lite nytt. Det är tuffare konkurrens och det blir väldigt hårt på slutet. Kampen är verklig, säger hon.

Många av barnen är vana vid att tävla i olika sporter. Även Linda Lindorff har barn som tävlar mycket – "de är tennistjejer allihop" – och som tävlingsledare vill hon visa att man får vilja vinna, bli besviken och förbannad, utan att missunna vinnarlaget deras vinst. Det viktiga tycker hon är att barnen agerar som lag.

– Det är det man måste vara uppmärksam på, att ingen blir utpekad. Men jag tycker det är kul att man får tävla och att det får kännas på riktigt. Det är det som ger programmet nerv och gör att man får starka känslor.

Nya bönder

Linda Lindorff har just avklarat vinnarresan där ett lyckligt lag återförenades. Nu gör hon sig redo för "Bonde söker fru". Det sista urvalet av bönderna sker i dagarna och den 16 februari börjar inspelningen av ännu en säsong.

– Det ser jag fram emot, att lära känna årets nya bönder.

Fakta: Deltagare i "Wild kids" 2022

Rut, 11, Sälen

Viggo, 12 Norrtälje

Smilla, 12, Sollentuna

Liam, 12 Brottby

Lova, 12, Sollentuna

Axel, 12, Hedemora

Noel, 12, Malmö

Anton, 12 Täby

Endi, 13, Sparreholm

Stella, 12, Malmö

Mira, 11, Sundsvall

Amadeus, 12, Upplands Väsby

Rafaela, 12, Stockholm

Sigrid, 13, Mölndal

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons