Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tom Hanks på galapremiär i Stockholm

Film • Publicerad 13 december 2022
Regissören Marc Forster, skådespelaren Tom Hanks och producenten Rita Wilson på galapremiären av filmen "A man called Otto" på Rigoletto i Stockholm.Foto: Henrik Montgomery/TT
De svenska huvudrollsinnehavarna i "En man som heter Ove", Rolf Lassgård och Bahar Pars, på Rigolettos röda matta.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var stor galapremiär på tisdagskvällen i Stockholm för "A man called Otto", den amerikanska filmatiseringen av succéromanen "En man som heter Ove".

Tom Hanks, som spelar huvudrollen, fanns på plats på biografen Rigoletto liksom hans hustru Rita Wilson, som är en av filmens producenter. Även regissören Marc Forster och flera ur den amerikanska ensemblen hade tagit sig till Stockholm.

Annons

Bland de övriga premiärgästerna märktes också Rolf Lassgård och Bahar Pars, som hade huvudrollerna i den svenska versionen, samt Hannes Holm som stod för regin.

"A man called Otto" har svensk biopremiär först den 13 januari. Filmen får smygpremiär i USA före nyår för att kvalificera sig för Oscarsnomineringarna innan den även där går upp på biograferna samma dag som i Sverige.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons