Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tittarna sviker efter "Paradise hotel"-stoppet

Tv • Publicerad 8 maj 2021
Beslutet att stoppa "Paradise hotel" får återverkningar på tv-bolaget Nents tittarstatistik. Pressbild.
Beslutet att stoppa "Paradise hotel" får återverkningar på tv-bolaget Nents tittarstatistik. Pressbild.Foto: Nent Group

Tv-bolaget Nent, Nordic Entertainment Group, tappar tittare och reklamstarter sedan "Paradise hotel" stoppats. Antalet reklamstarter online har gått ned med en tredjedel jämfört med veckorna då programmet gick att se, uppger "Ekonomiekot extra" i Sveriges Radio.

John Aleman, tv-branschexpert på mediebyrån Dentsu Amplifi, är inte förvånad över att beslutet att stoppa tv-programmet efter överangreppsanklagelser syns i statistiken.

Annons

– Konsekvenserna ser vi här. Siffrorna talar sitt tydliga språk, vi ser en ganska dramatisk nedgång i det totala lagret. Det är inte som så att man öppnar kassavalvet och ersätter "Paradise hotel" direkt utan det här slår rätt hårt mot det totala tittandet, säger han i "Ekonomiekot extra".

Nent hävdar att beslutet inte har så stora ekonomiska konsekvenser, men säger att man nu ser över konceptet för att förhoppningsvis kunna återkomma med en ny säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons