Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Timothée Chalamet: Det är tufft att leva nu

Han är den första riktiga megastjärnan på årets Venedigfestival. Timothée Chalamet får fansen att flockas inför världspremiären på den romantiska kannibalfilmen "Bones and all".
Film • Publicerad 2 september 2022
Timothée Chalamet är den stora stjärnan på filmfestivalen i Venedig – i alla fall för de hundratals fans som samlats för att få en glimt av honom.
Timothée Chalamet är den stora stjärnan på filmfestivalen i Venedig – i alla fall för de hundratals fans som samlats för att få en glimt av honom.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT
Taylor Russell, regissören Luca Guadagnino och Timothee Chalamet i Venedig.
Taylor Russell, regissören Luca Guadagnino och Timothee Chalamet i Venedig.Foto: Joel C Ryan/AP/TT
Timothée Chalamet tar sig tid att prata med fansen i Venedig.
Timothée Chalamet tar sig tid att prata med fansen i Venedig.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

År 2017 sedan fick Chalamet sitt genombrott med Luca Guadagninos "Call me by your name". Nu fem år senare är han en hyllad ung skådespelare som har fått hundratals unga fans att i timmar häcka utanför festivalpalatset där hans nya film ska visas.

All uppståndelse till trots verkar han se på världen med svartsyn.

Annons

– Det är tufft att leva nu. Det känns som om samhället är på väg att kollapsa, säger han när han, Guadagnino och flera medspelare möter pressen.

Kannibaler på roadtrip

Filmen heter ”Bones and all” och är berättelsen om två unga kannibaler (Chalamet och Russell Taylor) på en roadtrip genom USA. Det är 80-tal med många tidsmarkörer, och filmen är inspelad på plats i orter där det även nu i princip ser ut som det gjorde för 40 år sedan. Mark Rylance, som spelar en annan kannibal, konstaterar att miljöerna var till stor nytta.

– Det var oerhört hjälpsamt att spela in på plats. Det gjorde att man verkligen fick fram känslan av mellanvästern.

Alla inblandade tycker att det förhöjde känslan av det unga parets isolering att spela in under pandemin.

– Det handlar om isolerade unga människor. Det blir en bekräftelse av det som hemsöker dem. Att vara socialt isolerade, som de här två ungdomarna är, ger dem en möjlighet att komma underfund med vilka de är, säger Timothée Chalamet.

"Kändes väldigt attraktivt"

Att tacka ja till att åter få arbeta med Guadagnino var ett lätt val för honom.

– Att få jobba med honom igen, att få göra en film som utspelas på 1980-talet, att få filma i mellanvästern. Det här projektet startade väldigt snabbt, och det kändes omedelbart väldigt attraktivt. Att sedan få arbeta med Mark Rylance, som jag har sett på teater i New York under hela min uppväxt, det gick det inte att säga nej till.

Chalamet står också som en av filmens producenter, men den sysslan vill han tona ner.

– Det handlar mest om att Luca och jag arbetade intensivt tillsammans med manuset. Jag kan inte säga att jag var till nån speciell hjälp på inspelningen.

Efter presskonferensen ekar det av skriken från alla unga fans som vill se Chalamet ta båten tillbaka till lyxhotellet Cipriani. Det lär skrikas lika högt på måndag – då kommer troligen Harry Styles till Venedig för att tala om filmen ”Don´t worry darling”.

Fakta: Timothée Chalamet

Ålder: 26 år.

Bor: I New York.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: "Call me by your name", "Lady Bird", "Beautiful boy", "A rainy day in New York", "Unga kvinnor", "Dune".

Aktuell: I "Bones and all" som har världspremiär på filmfestivalen i Venedig. Det är ännu osäkert när filmen får premiär i Sverige.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons