Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Thomas G:son motades bort av säkerhetsvakter

Melodifestivalen • Publicerad 5 februari 2023
Låtskrivaren Thomas G:son på efterfesten efter Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg.
Låtskrivaren Thomas G:son på efterfesten efter Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mitt under SVT:s livesändning från eftersnacket i Melodifestivalen fördes låtskrivaren Thomas G:son bort av två säkerhetsvakter.

– Det var omtumlande naturligtvis, men jag mår bra, säger han till Expressen.

Annons

Under programledaren och sångerskan Linda Bengtzings intervju med Jesper Rönndahl och Farah Adabi trängde sig två vakter förbi, tog Thomas G:son under armen och eskorterade i väg honom.

Enligt Aftonbladets Schlagerbloggen handlar det om att låtskrivaren inte hade någon låt med i lördagens deltävling och därför inte hade rätt att vistas i greenroom, där bara aktuella artister och låtskrivare får vara.

Men Aftonbladets Tobbe Ek spekulerar även i att det hela kan vara en kupp från SVT:s sida, för att få upp förhandssnacket kring övriga deltävlingar. Och SVT:s svar kan tyda på att något är i görningen.

"Det kommer att visa sig vad som hände med G:son i programmet senare på turnén" säger projektledaren Anders Wistbacka i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons