Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Swift till domstol – anklagas för plagiat

Musik • Publicerad 13 september 2022
Taylor Swift anklagas för att ha plagierat en del av refrängen i sin hit "Shake it off". Arkivbild.
Taylor Swift anklagas för att ha plagierat en del av refrängen i sin hit "Shake it off". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Taylor Swift kan inte längre undvika en rättegång där hon anklagas för plagiat, skriver Rolling Stone. Det handlar om refrängen i låten "Shake it off" som låtskrivarna Sean Hall och Nathan Butler hävdar att hon plagierat från deras låt "Playas gon' play" från 2001.

En domare i Los Angeles har nu avvisat Swifts begäran om att lägga ned fallet. Hall och Butler inledde processen genom att anmäla "Shake it off" och upphovsmakaren för plagiat redan 2017. Domaren lade då ned fallet, men bedömningen gick efter överklagan ut till en jury som tyckte annorlunda.

Annons

Textraderna som Taylor Swift ska ha kopierat från "Playas gon' play" är "players gonna play" och "haters gonna hate" vilket upprepas refrängen igenom. I "Shake it off" upprepas samma två fraser i refrängen.

Rättegången inleds i mitten av januari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons