Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

SVT har inte råd att göra långa tv-serier

Tv • Publicerad 7 februari 2022
Den nya säsongen av "Tunna blå linjen" med bland andra Gizem Erdogan får bara åtta avsnitt. Pressbild.
Den nya säsongen av "Tunna blå linjen" med bland andra Gizem Erdogan får bara åtta avsnitt. Pressbild.Foto: SVT

SVT har inte längre råd att göra långa tv-serier. De senaste åren har det blivit dyrare för SVT att producera tv-serier, vilket kan leda till att de i framtiden får kortare eller färre avsnitt, säger Anna Croneman, programchef på SVT drama till Kulturnytt.

Redan nu kan man peka på att den nya säsongen av succéserien "Den tunna blå linjen" bara får åtta avsnitt, medan den första säsongen bestod av tio.

Annons

Konkurrensen från strömningsplattformar är stor och kostnaden för att producera tv-serier har de senaste fyra åren ökat med omkring 20 till 25 procent. Anna Croneman säger till Kulturnytt att SVT, i värsta fall, inte längre kommer att ha råd med de sju serier som de årligen är med och samproducerar.

– Vi använder nog pengarna på klokast sätt, men nu börjar det bli väldigt svårt att kunna upprätthålla de här sju serierna per år, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons