Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Svensk-fransk dokumentär prisades i Rotterdam

Film • Publicerad 2 februari 2022
Excess will save us" av fransk-svenska filmskaparen Morgane Dziurla-Petit visas även på Göteborgs filmfestival. Pressbild.Foto: Vilda Bomben Film

Den svenskproducerade dokumentären "Excess will save us" av fransk-svenska filmskaparen Morgane Dziurla-Petit har tilldelats juryns speciella pris vid filmfestivalen i Rotterdam, Nederländerna.

I filmen utforskar Dziurla-Petit gränsen mellan dokumentär och fiktion. Hon besöker sin familj i en by i norra Frankrike för att göra en långfilm, men i processen dokumenterar hon relationerna inom sin familj.

Annons

"Excess will save us" är en längre och mer utvecklad version av kortfilmen med samma namn – som tilldelades en Guldbagge för bästa kortfilm 2019. Urpremiären för långfilmen skedde på filmfestivalen i Rotterdam och enligt regissören själv var det en stor ära.

"Att visa filmen för första gången var väldigt spännande (och lite läskigt) eftersom vissa aspekter av filmer är väldigt personliga. Reaktionerna och det arbete som festivalen lagt ned gjorde hela upplevelsen underbar", säger Morgane Dziurla-Petit i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons