GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Svärta och mod när Norén tolkar Dan Andersson

Skivrecension • Publicerad 19 januari 2022 • Uppdaterad 20 januari 2022
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Visa/Pop

Carl Norén

Album: Svart som ballader

Bolag: Jubel

När Carl Norén tar sig an Dan Andersson, gör han det med nyfikenhet och själ, utan att göra det för romantiskt. ”Tiggaren från Loussa” blir en melankolisk, americanagungig visa och ”Fången” en skitig bluesdänga. Dans svarta texterna blandas med Noréns mjuka dalmål och smutsiga gitarrer.

Sedan rockstjärnetiden i Sugarplum Fairy har Carl, bror till Viktor och Gustav Norén, släppt ett soloalbum som kom för tio år sedan. Den nya inspirationen kom i en stuga i Dalarna, landskapet han delar med Andersson och som hyllas på omslaget i Hans Tollstens Bangården.

Enligt Norén kan det bli en till skiva med musik till Anderssons texter, men jag hade gärna hört hans egen poesi, nu när han bevisat att han kan ta sig an svenskan och visan.

Anna EngströmSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.