Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Succéserien tillbaka igen – efter 30 år

Minns ni den gamla engelska tv-succén ”I vår herres hage”?
Just det, feel good-serien om livet på landet i slutet av 1930-talet. Det sista av 90 avsnitt gjordes 1990 – men nu kommer nyinspelningen. Samma miljö och samma rollfigurer, men med nya skådespelare.
Tv • Publicerad 13 november 2020
Samuel West, Callum Woodhouse, Nicholas Ralph och Anna Madeley i den nya versionen av "I vår herres hage". Pressbild.
Samuel West, Callum Woodhouse, Nicholas Ralph och Anna Madeley i den nya versionen av "I vår herres hage". Pressbild.Foto: Playground Television/SVT
Callum Woodhouse som Tristan Farnon i "I vår herres hage". Pressbild.
Callum Woodhouse som Tristan Farnon i "I vår herres hage". Pressbild.Foto: Playground Television/SVT
Nicholas Ralph spelar James Herriot i "I vår herres hage", när serien återvänder till tv igen. Pressbild.
Nicholas Ralph spelar James Herriot i "I vår herres hage", när serien återvänder till tv igen. Pressbild.Foto: Playground Television/SVT

– Vår förhoppning är att det ska bli en rad säsonger framöver, säger Callum Woodhouse, som spelar en av huvudrollerna, till TT.

– Det känns som om vi precis bara har startat.

Var en megasuccé

Annons

Liksom den gamla serien bygger den nya ”I vår herres hage” på veterinären James Herriots (1916–1995) böcker om livet som distriktsveterinär i Yorkshire. Det blev åtta bästsäljare och tv-serien blev en megasuccé även i Sverige. Den nya serien, som börjar i SVT1 på lördag, har redan visats i England och fick genomgående bra omdömen.

– Vår serie står på egna ben och de som älskade den gamla serien tyckte om den här också. Vår manusförfattare har tagit berättelser ur böckerna och sedan skapat ett narrativ som binder ihop det som ibland är anekdoter, säger Callum Woodhouse.

Woodhouse, som vi tidigare kunnat se i tv-serien ”Enkel resa till Korfu”, spelar Tristan Farnon, bror till Siegfried Farnon, den veterinär som huvudpersonen James Herriot blir assistent till. Tristan är lite av en slarver men vill också bli veterinär. Jobbet med serien innebar närkontakt med en mängd djur, som kor och hästar. Har han lärt sig så mycket att han skulle kunna sköta ett veterinärjobb på riktigt? Han skrattar.

– Ja, under viss övervakning. Jag skulle inte vilja göra det själv, men jag skulle kunna vara assistent. Det skulle gå bra. Jag vet hur man skor en häst, jag kan sy igen ett sår.

Något som slår åskådaren är hur oerhört vackert man skildrar Yorkshire —och vilka fantastiska kostymer som Callum Woodhouse får bära.

– De är verkligen underbara. Jag skulle kunna bära dem jämt. Jag googlade och upptäckte att Peter Davidson, som spelade Tristan i den gamla serien, blev en mode-ikon tack vare de kostymer och tröjor han bar.

Själv har han ännu inte sett den gamla serien, förutom några scener här och där.

– Jag hade hört talas om den, men jag ville inte se den och jag läste inte heller böckerna. Jag ville skapa min egen Tristan. Jag hade inte heller förstått hur älskad den gamla serien var, då hade jag blivit extra nervös vid min audition.

Nu under pandemin ligger inspelningarna nere, men tanken är att det ska bli många fler serieomgångar.

– Det finns mycket mer jag vill utforska när det gäller Tristans psyke.

Fakta: Callum Woodhouse

Ålder: 26.

Yrke: Skådespelare.

Familj: Flickvän.

Bor: I England.

Tidigare roller i: "Father Brown", "Enkel resa till Korfu" med mera.

Aktuell: I "I vår herres hage" som får premiär i SVT1 den 14 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons