Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stora journalistpriset för Gamer

Emelie Rosén och Ylva Lindgren vinner Stora journalistpriset, i kategorin årets berättare, för dokumentärserien Gamer.
Medier • Publicerad 16 november 2020
Ylva Lindgren och Emelie Rosén.
Ylva Lindgren och Emelie Rosén.Foto: Pontus Englund

“När föräldrar och myndigheter lämnar walk over, vågar hon konfrontera mörkret i gaminggenerationens värld” löd juryns motivering.

I Dokumentärserien, som är en samproduktion mellan P1 Dokumentär och Ekot, tas lyssnarna med in i ett chattrum där en 12-åring planerar att döda andra barn och där Emelie Rosén som låtsas vara en 13-årig kille blir kontaktad av en man som vill ha nakenbilder.

Annons

"Emelie och Ylva tar med oss in i en mörk, mörk värld där det dyraste vi har, nämligen våra barn, är helt utan skydd. Det är svårt att värja sig från det som kommer fram och det är oerhört viktig journalistik", säger juryledamot Negra Efendić, i ett pressmeddelande.

Emelie Rosén menar att de gjorde serien på grund av barnen och ungdomarnas vilja att berätta och bli tagna på allvar.

"Jag kom i kontakt med barn och unga i andra journalistiska projekt, och de började öppna sig för mig om dom här sakerna – saker som hänt i spelvärlden, som de lämnas ensamma med och som inte tas på allvar," säger Emelie Rosén i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons