Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sting säljer sin låtkatalog till Universal

Musik • Publicerad 10 februari 2022
Sting säljer rättigheterna till sin låtkatalog. Arkivbild.
Sting säljer rättigheterna till sin låtkatalog. Arkivbild.Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

Artisten Sting, alias Gordon Sumner, går samma väg som flera kända artister och säljer rättigheterna till sina låtar, skriver Billboard.

Universal Music blir ägare till en katalog som innefattar såväl solokarriärens hits ("Fields of gold", "Englishman in New York") som de tidiga låtarna med bandet The Police ("Roxanne", "Every breath you take").

Annons

Priset på låtkatalogen är inte känt, men amerikanska medier spekulerar i att det rör sig om mellan 250 och 360 miljoner dollar, motsvarande 2,3 till 3,3 miljarder kronor.

Skivbolaget Universal ägde redan rätten till Stings inspelade låtar, men inte rättigheterna till musik, text och komposition.

"Jag är glad över att min samlade produktion hamnar någonstans där man behandlar låtarna med respekt och värdesätter dem", säger Sting i ett uttalande.

De senaste åren har flera stora artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan och Paul Simon sålt sina låtkataloger för flera miljarder konor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons