Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stim satsar på morgondagens musikskapare

Musik • Publicerad 9 december 2021
Stim - Svenska tonsättares internationella musikbyrå. Arkivbild.
Stim - Svenska tonsättares internationella musikbyrå. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Fyra organisationer – Stim, FST, SKAP och Musikförläggarna – satsar nu på en gemensam fond för att stärka det svenska musiklivet. Med Stim Forward Fund vill man både stärka och bredda svensk musik inför framtiden.

Organisationerna framhåller att långt ifrån alla musikaliska uttryck klarar sig på en kommersiell marknad, och för att Sverige ska utvecklas och behålla positionen som en av världens starkaste musiknationer menar de att det krävs en bred repertoar.

Annons

"Musiken ska vara så personlig, oväntad och relevant som den måste få vara. Musikalisk mångfald, upphovsrätt och återväxt får aldrig tas för givet och vi blir nu ännu bättre på att arbeta tillsammans för största möjliga effekt", säger Casper Bjørner, vd för Stim, i ett pressmeddelande.

Organisationerna arbetar bland annat med satsningar för ökad jämställdhet och mångfald, en stark upphovsrätt, stipendier till musikskapare, utbildningar, och för att engagera unga att skapa musik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons