Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Squid game" mest sedda serien på Netflix

Sydkoreanska "Squid game" har nu passerat "Familjen Bridgerton" som mest tittade Netflix-serie.
Tv • Publicerad 13 oktober 2021
Fler än 100 miljoner tittare har sett "Squid game". Pressbild.
Fler än 100 miljoner tittare har sett "Squid game". Pressbild.Foto: Youngkyu Park/Netflix/TT

"'Squid game' har officiellt nått 111 miljoner fans – vilket gör den till vårt största seriesläpp någonsin", skriver Netflix på Twitter.

Serien blandar överlevnadsdrama på stiliserade spelplaner med engagerande rollfigurer och samhällskritik, och har tagit strömningsvärlden med storm.

Annons

Netflix har tidigare varit återhållsamma med tittarsiffror, men i slutet av september avslöjade strömningsjätten vilka som var dess populäraste serier och filmer, enligt måttet antalet tittartimmar de första 28 dagarna efter släpp.

Då hade "Squid game", som släpptes den 17 september, ännu inte tagit sig in på topp-tio-listan, som toppades av "Familjen Bridertons" första säsong, följt av fjärde säsongen av "La casa de papel" och tredje säsongen av "Stranger things".

För filmer hade då "Bird box" lockat flest tittare, följt av "Extraction" och "The Irishman".

Värt att nämna är att Netflix tittarbas vuxit med åren, och att siffrorna därmed inte säger så mycket om andelen som tittar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons