Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sparring och Gustavsson inspirerar många små pirater

Vissa barn leker att de är pirater. Andra barn ÄR pirater på riktigt. Och det är ganska roligt, medger recensenten Ida Norinder, som misstänker att antalet barnpirater kommer öka framöver.
Recension • Publicerad 23 mars 2024
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Vi är pirater

Bilderbok (från 3 år)

Text: Anders Sparring

Bild: Per Gustavsson

Förlag: Lilla Piratförlaget

Anders Sparring och Per Gustavsson har tidigare samarbetat med de populära kapitelböckerna om familjen Knyckertz. Nu är duon aktuella med en bilderbok.
Anders Sparring och Per Gustavsson har tidigare samarbetat med de populära kapitelböckerna om familjen Knyckertz. Nu är duon aktuella med en bilderbok.Foto: Fotograf Gustav Gräll

Huvudpersonen och syrran ÄR pirater, på riktigt. De har inga låtsassvärd eller låtsaspapegojor. De har riktiga svärd och lapp för ögonen. Visserligen har de ingen papegoja som kan sitta på axeln, men det gör inget för de har en katt som heter Kapten Kråka och som är med dem när de anfaller. Och det gör de ganska ofta. Den här dagen är det familjen Sundqvist som är offren, för de har precis varit och storhandlat och då finns det garanterat mängder med godis i påsarna.

”Text och bild kompletterar varandra på ett bra sätt och blir till en rolig stund som garanterat leder till många piratlekar där hemma.”

De två piraterna lyckas enligt plan, men det finns ett problem. Pappa. De smiter iväg för att slippa undan, men det hjälper inte. Pappa hittar dem ändå. Och de måste be om ursäkt förstås, till familjen Sundkvist. Men man slutar aldrig att vara pirat när man är det på riktigt, så redan under ursäkten börjar nästa attack ta form …

Annons

Duon Anders Sparring och Per Gustavsson är mest känd för de hyllade och filmatiserade kapitelböckerna om familjen Knyckertz. Med ”Vi är pirater” riktar de sig mot en yngre målgrupp och byter ut tjuvarna mot pirater, men igenkänningen är stor, inte minst i Per Gustavssons bildberättande. Text och bild kompletterar varandra på ett bra sätt och blir till en rolig stund som garanterat leder till många piratlekar där hemma. Så vakta godiset efter att ni har läst den här.

”Vi är pirater” av Anders Sparring och Per Gustavsson
”Vi är pirater” av Anders Sparring och Per Gustavsson
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons