Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Sotarn" blir lyssnarnas sommarvärd i P1

Bengt Einar ”Sotarn” Johansson, 67 år, från Vännäs, har blivit utvald till lyssnarnas sommarvärd i "Sommar i P1".
Nöje • Publicerad 2 juni 2022
Bengt Einar ”Sotarn” Johansson.
Bengt Einar ”Sotarn” Johansson.Foto: Henrik Brunnsgård/SR

Som ung pojke skulle han ha blivit lobotomerad, men räddades i sista stund. Han blev sedan entreprenör i turistbranschen, idrottare och känd kommentator av traktorpulling, volleyboll och forspaddling.

"Jag blev idiotförklarad som sexåring och skulle suttit på dårhus nu, lobotomerad och galen, om jag nu ens hade levat. Läkarna ville lämna idioten på sjukhus och glömma så fort som möjligt, men mor räddade mig och det blev ändå rätt så mycket folk utav mig. Att bli vald av folket känns bra. Kanske Sommarpratet kan få någon annan stackars ”idiot” att börja tro på sig själv", säger Bengt Einar Johansson i ett pressmeddelande.

"Sommar i P1" har premiär på midsommardagen den 25 juni och sänds till och med söndag den 21 augusti. Lyssnarnas sommarvärd sänds den 13 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons