Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sofia Coppola gör film om Elvis Presley

Baz Luhrmanns Elvisfilm har knappt hunnit göra avtryck i filmhistorien förrän en ny Elvistolkning ser dagens ljus. Den här gången i Sofia Coppolas regi.
Film • Publicerad 7 oktober 2022
Jacob Elordi ska spela Elvis i en kommande biopic av Sofia Coppola. Arkivbild.
Jacob Elordi ska spela Elvis i en kommande biopic av Sofia Coppola. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Regissören är nämligen på gång med en film om Elvis Presley och hustrun Priscilla, skriver Deadline. Regissören har själv skrivit manus till "Priscilla", baserat på Priscilla Presleys självbiografi från 1985: "Elvis och jag".

Jacob Elordi, känd från "Euphoria", ska spela Elvis och Cailee Spaeny från "Mare of Easttown" Priscilla.

Annons

Memoarerboken "Elvis och jag" handlar om hur Priscilla Beaulieu träffar Elvis Presley som 14-åring i Västtyskland, där han gör militärtjänst, senare flyttar in med honom på Graceland innan de slutligen gifter sig och senare också skiljer sig. Den har tidigare filmatiserats i en tv-version 1988.

Sofia Coppola gjorde senast filmen "On the rocks" med Bill Murray och Rashida Jones. Hon är också i färd med att utveckla en tv-serie baserad på författaren Edith Whartons "The custom of the country".

Priscilla Presley har hyllat Baz Luhrmanns "Elvis" som en "sann historia, berättad på ett fantastiskt kreativt sätt". Hon har ännu inte uttalat sig om "Priscilla".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons