Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Snabba cash" gör succé på Spotify

"Snabba cash" är inte bara en tittarsuccé – även låtarna på tv-seriens soundtrack har fått ett rejält uppsving.
Musik • Publicerad 11 maj 2021
Evin Ahmad i "Snabba cash", vars soundtrack nu spelas intensivt på Spotify. Pressbild.
Evin Ahmad i "Snabba cash", vars soundtrack nu spelas intensivt på Spotify. Pressbild.Foto: Netflix

Titellåten "Försent" av 1 Cuz och Greekazo uppges ha ökat med 893 procent i lyssning på Spotify sedan "Snabba cash" började sändas för en månad sedan. Det är "anmärkningsvärt", skriver Spotify i ett pressmeddelande, eftersom 1 Cuz och Greekazo var populära artister redan före tv-serien och låten släpptes hösten 2019. I dagsläget har låten strömmats över 33 miljoner gånger.

Även andra låtar som "Driftig" av Grillat & Grändy gästade av Evin Ahmad, "Gangster" av Abidaz och "Rom & kush" av Stor har strömmats flera hundra procent mer än före serien. Lyssningen på "Gangster" ska ha ökat med så mycket som 6 251 procent.

Under maj månad gästspelar skådespelaren Evin Ahmad och författaren Jens Lapidus dessutom Spotify genom att ta över var sin poddspelllista och dela med sig av sina favoritavsnitt. Ahmad tar över "Starka berättelser" och Lapidus "Brott som berör".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons