Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Smokey Robinson hyllades på gala

Motown-legenderna Smokey Robinson och Berry Gordy prisades för sin musikaliska gärning på galan Musicares i Los Angeles på fredagen.
Musik • Publicerad 4 februari 2023
Smokey Robinson uppträdde på fredagen på en gala där hans musikaliska gärning hyllades.
Smokey Robinson uppträdde på fredagen på en gala där hans musikaliska gärning hyllades.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Berry Gordy, som grundade Motown Records 1959, och Smokey Robinson, som var den första artisten skivbolaget skrev kontrakt med, anses ha skapat det klassiska Motownsoundet. Motown hade också en betydande roll i att överbrygga dåtidens rasmotsättningar.

– Det har aldrig funnits någonting som Motown före Motown. Och det kommer aldrig att finnas något som Motown igen, sade den 82-årige Smokey Robinson i sitt tacktal, enligt nyhetsbyrån AFP.

Annons

De två legendarerna hyllades av bland annat Stevie Wonder, som provsjöng för Motown redan vid elva års ålder.

– Jag hade inte varit här utan Robinson och Gordy. Jag kan aldrig återgälda er. Tack! Jag älskar er! sade han i ett hyllningstal.

Musicares är en årlig välgörenhetsgala som äger rum före Grammygalan. Syftet är att samla in pengar till behövande musiker.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons