Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Smålandsoperan begär sig själv i konkurs

Opera • Publicerad 13 december 2022

Smålandsoperan i Växjö har begärt sig själv i konkurs, skriver Smålandsposten. Operan har för stora skulder för att kunna betala löner, leverantörer och skatter uppger vd Christina Gutiérrez Malmbom som menar att det inte fanns något annat att göra än att lämna in en konkursansökan.

Sedan 2013 har Smålandsoperan satt upp operor, operetter och musikteater. Den senaste uppsättningen, den komiska operan "Gianni Schicchi", har spelats i Ljungby, Växjö, Kosta och Kalmar och involverat 29 personer. Enligt Christina Gutiérrez Malmbom blev den publikmässigt en besvikelse.

– Vi är till skillnad från många andra inom scenkonsten i mycket hög grad beroende av biljettintäkter. Vi har inte fått någon konkursförvaltare ännu och det finns så klart ett hopp om om att kunna rekonstruera bolaget. Vi vill fortsätta spela opera i Småland, säger Christina Gutiérrez Malmbom till Smålandsposten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons