Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skådespelarstrejk kan bli verklighet på torsdag

Hollywoods manusförfattare har strejkat sedan i maj.
Nu har skådespelarfacket SAG-AFTRA också börjat förbereda sig för en möjlig strejk samtidigt som förhandlingarna med de stora film- och strömningsbolagen fortsätter.
Film • Publicerad 10 juli 2023
Fran Drescher, känd för bland annat rollen i "The nanny", är ordförande i skådespelarfacket SAG-AFTRA. Nu hotar även skådespelarfacket att gå ut i strejk för bättre villkor. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Tidsfristen för att nå en överenskommelse och därmed avvärja en strejk har redan skjutits upp vid ett tidigare tillfälle, men Hollywoods största fackförbund på 160 000 medlemmar har fortfarande ställt krav som ännu inte har uppfyllts.

Bland annat när det gäller högre ersättningar från strömningsplattformar i paritet med olika seriers och filmers framgång.

Annons

Enligt anonyma källor till Los Angeles Times är det osäkert om konflikten kan lösas innan tidsfristen går ut den 12 juli.

En konflikt skulle få stora konsekvenser för de stora film- och tv-bolagen i Hollywood. De försöker hantera manusförfattarstrejken som pågått sedan i maj och har stoppat många lokala produktioner.

En skådespelarstrejk skulle påverka inspelningar runt om i världen. Senast skådespelarfacket strejkade var 1980.

Rättad version: I en tidigare version angavs fel veckodag i rubriken, rätt är torsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons