Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Shakespeares son huvudperson i ny pjäs

Teater • Publicerad 9 november 2022
Maggie O'Farrells hyllade roman om familjen Shakespeares stora sorg blir teater. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter tre års stängning öppnar brittiska Royal Shakespeare Company sin teater i Stratford-upon-Avon med en pjäs om familjens Shakespeares förlust av en 11-årig son, uppger The Guardian. Pjäsen "Hamnet" är en dramatisering av Maggie O'Farrells hyllade roman från 2020 med samma titel, och handlar om två föräldrars djupa sorg över sitt döda barn. Dramatiseringen görs av Lolita Chakrabarti som även dramatiserat Yann Martels Bookerpris-vinnande roman "Berättelsen om Pi".

Swan theater i Startford-upon-Avon har varit stängd först på grund av covid och sedan för renovering. Uppsättningen av "Hamnet" regisserar av kompaniets konstnärliga ledare, Erica Whyman, och får premiär i april nästa år.

Royal Shakespeare Company, en av Storbritanniens ledande teatrar, fick nyligen beskedet att Arts Council England inte kommer att höja anslagen till teatern under de tre närmaste åren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons