Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Scenkonstbiennalen till Dramaten nästa år

Scenkonst • Publicerad 15 juni 2022
Scenkonstbiennalen firar 30 år nästa år och återvänder då till Stockholm och Dramaten som var en av de första värdteatrarna. Arkivbild.
Scenkonstbiennalen firar 30 år nästa år och återvänder då till Stockholm och Dramaten som var en av de första värdteatrarna. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det blir Dramaten som står som värd när Scenkonstbiennalen återvänder till Stockholm nästa år, som också är 30-årsjubiléet sedan starten.

Den första biennalen hölls 1993 i Stockholm, med Dramaten, Stockholms Stadsteater och Södra Teatern som värdteatrar. När festivalen nu kommer tillbaka till huvudstaden samlas scenkonst från hela landet och även internationella gästspel för bland annat föreställningar, seminarier, workshops, samtal och debatter.

Annons

”Det känns fantastiskt att vi som nationalscen får vara värd för den största nationella festivalen för scenkonst och kan presentera de mest intressanta föreställningarna från norr till söder. Det känns högst relevant att Dramaten fördjupar sitt samarbete med teatrar i hela landet och att detta förhoppningsvis blir en samlingspunkt och en temperaturmätare för scenkonsten i Sverige idag”, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten, enligt pressmeddelandet.

Tillställningen är, enligt arrangören, Sveriges största scenkonstfestival och arrangeras av medlemsorganisationen Scensverige på olika platser i landet vartannat år.

Jubileumsbiennalen startar den 30 maj nästa år och hela programmet presenteras under våren 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons