Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Russell Brand sparkas av agentur

Nöje • Publicerad 17 september 2023
Russell Brand anklagas av flera kvinnor för övergrepp och även våldtäkt. Arkivbild.
Russell Brand anklagas av flera kvinnor för övergrepp och även våldtäkt. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Komikern Russell Brand får sparken av sin agentur Tavistock Wood, skriver The Independent. I en granskning av brittiska The Times och Channel 4 som publicerades under lördagen anklagar fyra kvinnor komikern för bland annat våldtäkt och sexuella övergrepp.

En av kvinnorna säger att hon kontaktade Russell Brands agent, som är en av grundarna till Tavistock Wood, efter att komikern hade förgripit sig på henne, men att hon aldrig fick någon återkoppling. Däremot hörde Russell Brands advokat av sig.

Annons

Agenturen bekräftar att de fick höra talas om anklagelserna mot Brand 2020, men att komikern slog ifrån sig.

"Russell Brand förnekade alla anklagelser som gjordes mot honom 2020, men vi tror nu att vi har blivit vilseledda av honom. Tavistock Wood har avslutat alla professionella förbindelser med Brand", skriver agenturen.

Russell Brand ska ha utsatt de fyra kvinnorna för våldtäkt och sexuella övergrepp. Kvinnorna beskriver den brittiske komikern som både kontrollerande och kränkande.

Russell Brand själv förnekar alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons