Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Russell Brand anklagas för sexuella övergrepp

Russell Brand anklagas av flera kvinnor för bland annat våldtäkt och sexuella övergrepp.
Själv tillbakavisar komikern de påstådda brotten i en video på sociala medier.
Nöje • Publicerad 16 september 2023
Flera kvinnor anklagar den brittiske komikern Russell Brand för bland annat våldtäkt och sexuella övergrepp. Arkivbild.
Flera kvinnor anklagar den brittiske komikern Russell Brand för bland annat våldtäkt och sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Vegard Grøtt/NTB/TT

I en gemensam granskning av The Times och Channel 4 träder fyra kvinnor fram och berättar om övergreppen, som ska ha ägt rum mellan 2006 och 2013. En av kvinnorna var 16 år när de påstådda övergreppen inträffade.

Där anklagas Russell Brand för våldtäkt och sexuella övergrepp, men också känslomässiga övergrepp. Kvinnorna beskriver den brittiske komikern som både kontrollerande och kränkande.

Annons

Russell Brand själv förnekar alla anklagelser.

På fredagen, innan den omfattande granskningen hade publicerats, lade komikern ut en video på X, tidigare Twitter, och Youtube där han förklarar sin oskuld och påstår sig vara utsatt för en "samordnad attack".

"De här anklagelserna gäller tiden när jag arbetade inom mainstreammedier, när jag var i tidningarna varje dag och gjorde filmer. Som jag har skrivit mycket om i mina böcker var jag där och då väldigt, väldigt promiskuös", säger Brand.

"Men under tiden av promiskuitet skedde umgänget alltid i samförstånd."

Russel Brand inledde sin karriär som ståuppkomiker i början av 2000-talet, men har med åren blivit mer av en mångsysslare. Han har lett flera radio- och tv-program i bland annat BBC, Channel 4 och MTV, och även haft flera roller i amerikanska komedier, däribland "Dumpad" (Forgetting Sarah Marshall).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons