Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Regiassistent om dödsskjutningen: "Tragedi"

Film • Publicerad 2 november 2021
Inspelningsplatsen för filmen "Rust". Arkivbild.
Inspelningsplatsen för filmen "Rust". Arkivbild.Foto: Jae C Hong/AP/TT

Den regiassistent som hamnat i fokus efter dödsskjutningen av filmfotografen Halyna Hutchins har för första gången uttalat sig.

I ett skriftligt uttalande till New York Post säger David Halls att han fortfarande är chockad över vad som hände och att han "hoppas att denna tragedi får industrin att omvärdera sina vanor för att säkerställa att ingen annan skadas under den kreativa processen".

Annons

Halls var den som gav vapnet till skådespelaren Alec Baldwin, som av misstag sköt ihjäl Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza under inspelningen av filmen "Rust".

Polisen har slagit fast att Halls inte undersökte vapnet ordentligt men ändå ropade "cold gun" för att indikera att det var säkert att använda. Han hade 2019 fått sparken från en filminspelning efter att ha slarvat med säkerheten.

Åklagare i New Mexico har ännu inte åtalat någon för händelsen, men har inte uteslutit att åtal kan komma.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons