Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Realism på gott och ont i Cecilia Sahlströms nya

Mer som ett arbetsplatsreportage än en rafflande polisthriller. Men just därför också spännande och otäckt, menar recensenten Bengt Eriksson.
Bokrecension • Publicerad 1 maj 2021
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Cecilia Sahlström har i snabb takt skrivit en serie polisromaner, där hon titel för titel mejslat fram sin egen deckarstil. Hon återberättar mer än berättar, redogör för vad som hänt och redovisar polisernas arbete.

Polisroman

Pojkarna

Författare: Cecilia Sahlström

Förlag: Bokfabriken

”Pojkarna”, sjätte polisromanen med kommissarie Sara Vallén och övriga poliser i Lund, handlar om ett pojkgäng, ett mord som råkar begås, grupptryck och mobbing, unga tjejer som förnedras. En kvinnlig utbytesstudent har dessutom försvunnit.

Annons

Actionnivån ligger nära noll medan trovärdigheten håller 100 procent. Precis så här tror jag att polisarbete kan gå till, på gott och ont: lite fumlande ibland, när privatlivet kommer in och stör, då kan det göras misstag, men också metodiskt och målmedvetet.

Cecilia Sahlström är ju före detta polis. Resultatet blir mer som ett reportage i tidningen Arbetarskydd än en rafflande polisthriller. Men realistiskt är det och just därför spännande och otäckt.

Annons
Annons
Annons
Annons