Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rättegången mot Nesser har startat

Kultur • Publicerad 2 maj 2023
Håkan Nesser. Arkivbild.
Håkan Nesser. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Rättegången mot författaren Håkan Nesser inleddes på tisdagen i Stockholms tingsrätt. Nesser står åtalad för flera grova skattebrott efter att inte ha redovisat utdelningar och intäkter från utlandsregistrerade bolag mellan åren 2013 och 2015.

Hans ekonomiska rådgivare står åtalad för medhjälp till grovt skattebrott.

Annons

Nesser har tidigare sagt till TT att han anser att åtalet är "obegripligt", men när Skatteverket 2019 upptaxerade honom beskrev han sig i ett uttalande som en "närmast ekonomisk idiot". Han sade dock att han förstod att han är ytterst ansvarig för sin ekonomi och sina skatter. Han bad då också om ursäkt för det inträffade.

Håkan Nesser nekar till brott och menar att utdelningarna har gjorts på inrådan av rådgivaren och att han helt saknat uppsåt att begå brott.

"Jag har inga kommentarer förrän förhandlingarna är över. Jo, förresten, en: Vi är oskyldiga!", skriver Nesser i ett mejl till SVT.

Även rådgivaren nekar till brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons