Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rashad ber om ursäkt för stöd för Cosby

Phylicia Rashad, som spelade Bill Cosbys fru i den populära tv-serien "The Cosby show", ber nu i ett brev om ursäkt för den entusiasm hon visat över att Cosby släpptes från fängelset i onsdags.
Tv • Publicerad 3 juli 2021
Phylicia Rashad spelade Clair Huxtable i serien "The Cosby show" mellan 1984–1992. Arkivbild.
Phylicia Rashad spelade Clair Huxtable i serien "The Cosby show" mellan 1984–1992. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Phylicia Rashad, som är ny dekan på universitetet Howard, har skickat ut ett brev till studenter och föräldrar där hon ber om ursäkt för det Twitterinlägg hon lade ut i samband med att skådespelaren Bill Cosby släpptes fri ur fängelset den 30 juni, enligt Deadline.

"Äntligen! Ett fruktansvärt fel blir nu rättat – ett justitiemord har rättats till", skrev hon på Twitter, ett inlägg som nu är raderat.

Annons

"Mina kommentarer var inte alls riktade mot dem som genomlidit sexuella övergrepp. Jag tar kraftigt avstånd från sexuellt våld, jag finner ingen ursäkt för sådant beteende, och jag vet att Howard University har en nolltoleranspolicy gällande våld mellan personer", skriver hon i brevet, enligt Deadline.

Rashad skriver vidare att hon planerar "att aktivt lyssna och delta i fortbildning, inte endast för att förstärka universitetets profil och ledning, men också för att lära mig hur jag kan bli ett starkare stöd till dem som utsatts för sexuella övergrepp och alla som har blivit offer för en förövare".

Bill Cosby hade avtjänat mer än två år av sitt tre till tio års långa straff, när domen revs upp av Pennsylvanias högsta domstol i onsdags. Han var dömd för att ha drogat och utnyttjat den universitetsanställda Andrea Constand år 2004.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons