Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Premiärdatum klart för Bridgerton-spin off

Tv • Publicerad 14 februari 2023
Corey Mylchreest som kung George och India Amarteifio som drottning Charlotte i "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte".Foto: Liam Daniel/Netflix
Golda Rosheuvel i en äldre version av drottning Charlotte i "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte.Foto: Liam Daniel/Netflix

Netflix kostymdrama "Familjen Bridgerton" blev ett fenomen när det hade premiär 2020. Nu kommer en föregångare till serien som följer drottning Charlottes liv som ung och hennes resa till makt och framgång.

Miniserien "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte" i sex delar får global premiär på Netflix den 4 maj och India Amarteifio, känd från "Sex Education", spelar unga drottning Charlotte.

Annons

Drottning Charlotte hette på riktigt Charlotte av Mecklenburg-Strelitz och var gift med George III av Storbritannien. Hon levde 1744–1818.

Tv-serien "Familjen Bridgerton" baseras på romaner av författaren Julia Quinn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons