Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Pleasure" kan bli bästa europeiska debutfilm

Film • Publicerad 12 oktober 2021
Ninja Thybergs film "Pleasure" har chans att vinna debutpris när den Europeiska filmakademin håller sin gala i Berlin 12 december. Pressbild.
Ninja Thybergs film "Pleasure" har chans att vinna debutpris när den Europeiska filmakademin håller sin gala i Berlin 12 december. Pressbild.Foto: SF Studios

Är ”Pleasure” årets bästa debutantfilm?

Den 12 december har Ninja Thybergs film möjlighet att vinna priset ”European discovery 2021” när Europeiska filmakademin delar ut sina priser i Berlin.

Annons

”Pleasure” tävlar mot fem andra filmer, varav en har svenskanknytning. Det är den isländska ”Lamm”, där Noomi Rapace har den kvinnliga huvudrollen. Den är regisserad av Valdimar Jóhansson.

De övriga fyra filmerna är Emerald Fennells ”Promising young woman”, Laura Wandels ”Playground”, Philipp Yuryevs ”The whaler boy” och Dea Kulumbegashvilis ”Beginning”.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons