Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Pernilla Wahlgren om sin höst som "bostadslös"

Pernilla Wahlgren gör ingen hemlighet av att realityserien "Wahlgrens värld" hjälper hennes karriär som showartist.
– Den betyder jättejättemycket, publiken i salongen kan relatera till det som händer i mitt privatliv och jag kan driva med det.
Tv • Publicerad 1 februari 2023
I sommar tar Pernilla Wahlgren över som programledare för "Allsång på Skansen" i SVT men hon har ingen längtan efter att spela in album igen. Arkivbild.
I sommar tar Pernilla Wahlgren över som programledare för "Allsång på Skansen" i SVT men hon har ingen längtan efter att spela in album igen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/ TT

Realityserien om hennes och familjens privatliv ligger ungefär ett halvår efter, vilket betyder att hennes nya uppdrag som programledare för "Allsång på Skansen" inte kommer att märkas förrän i höst.

Säsong 13 av "Wahlgrens värld" handlar i stället om tiden mellan flytten från det gamla "gröna huset" och fram till i julas då Pernilla Wahlgren flyttade in i sitt instagrammade nybygge på Lidingö i Stockholm.

Annons

– Jag har varit bostadslös i åtta månader, så det får man ju se. Jag har bott på lite olika ställen och det har varit ett händelserikt år, säger hon inför säsongsstarten.

300 kvadrat på Östermalm

Något boende på gatan är det dock inte tal om. Ibland bor hon på hotell men hon får också låna dottern Bianca Ingrossos 300 kvadratmeter stora våning på Östermalm som står tom i väntan på en omfattande renovering.

– Det blev ganska omysigt att bo där så länge utan möbler, säger Pernilla Wahlgren som också sover hos sin nye kärlek, Christian Bauer, vars frieri sker inför rullande kameror.

– Vi har inte haft så här bra tittarsiffror sedan säsong ett. Jag tror att vi blivit en del av människors vardag. Jag tror också att man är nyfiken på min och Christians relation, jag har haft turen att träffa killen som är "fine" med att bli filmad, han är bjussig han också. Vår relation är inte heller bara puttinuttig.

Dotterns bulemi

Under förra säsongen avhandlades bland annat Bianca Ingrossos bulimi. Hon lämnade serien efter tio säsonger, men dyker ändå upp ibland. Alla som blir filmade har möjlighet att säga ifrån, enligt Pernilla Wahlgren.

– Jag kan inte sitta och prata om Biancas bulimi om det inte är ok med henne, men det är ju viktigt att visa att livet inte bara är rosenrött hela tiden.

TT: Var går gränsen för dig?

– Jag vet inte, jag är otroligt öppen. Ibland vaknar jag av att jag har en kamera i ansiktet. Jag kan vara bakis eller försoven eller vad som helst, där låter jag bara kameran rulla. Sedan är jag ju väldigt öppen, om jag eller Christian skulle börja tjafsa, ja, då får de filma det också. Samma sak med barnen, säger Pernilla Wahlgren som beskriver två av seriens producenter som sina närmsta vänner.

– Jag känner inte "åh, kan man inte få åka på semester utan att de följer med".

"Wahlgrens värld" säsong 13 har premiär 2 februari på Kanal 5 och Discovery+.

Fakta: Pernilla Wahlgren

Ålder: 55 år.

Yrke: Artist och skådespelare.

Bakgrund i urval: Fick titelrollen i musikalen "Annie" som elvaåring och har sedan dess spelat i en lång rad musikaler och teateruppsättningar. Satte upp den egna scenshowen "Kort, glad och tacksam" 2019 och uppföljaren "Pernilla Wahlgren har hybris" hade premiär året därpå.

Släppte sitt självbetitlade debutalbum 1985 och kom på fjärde plats i Melodifestivalen med hiten "Piccadilly Circus" samma år.

Aktuell: Med en ny säsong av realityserien "Wahlgrens värld" samt i sommar som ny programledare för "Allsång på Skansen" i SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons