Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Pen-pris till Diamant Salihu

Kultur • Publicerad 2 februari 2022
Diamant Salihu prisas för sin Stockholmsskildring. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Journalisten Diamant Salihu tilldelas Svenska Pens Bernspris för 2021 för sin bok "Tills alla dör", som är "inkännande och journalistisk, utan att luta sig mot klichéer, skildrar våld och vardag i en utsatt del av Stockholm", enligt juryn.

Bernspriset instiftades 1963 och delas ut av författarorganisationen Svenska Pen. Priset tilldelas årligen till någon som anses ha lämnat ett värdefullt bidrag till skildringen av Stockholm. Bland tidigare pristagare finns bland andra Jonas Hassen Khemiri, Daniel Sjölin och Per Anders Fogelström.

"Det här hade aldrig gått att berätta om inte människor trots rädslan de känner ändå vågat prata med mig. Därför delar jag det här priset med alla modiga som velat göra sin röst hörd", säger Salihu i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons