Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Pedofilidömde Gary Glitter släppt ur fängelse

Nöje • Publicerad 3 februari 2023
Gary Glitter, som egentligen heter Paul Gadd, har släppts ur fängelset. Arkivbild.
Gary Glitter, som egentligen heter Paul Gadd, har släppts ur fängelset. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den förre glamrockaren Gary Glitter har släppts ut ur fängelset efter att ha avtjänat halva sitt fängelsestraff på 16 år, uppger BBC. Glitter, eller Paul Gadd som han egentligen heter, dömdes 2015 av en domstol i London för ett våldtäktsförsök, fyra ofredanden och ett samlag med en flicka som var under 13 år. Samlaget ägde rum 1977.

Gary Glitter hade en handfull internationella hitsinglar från 1972 och några år framåt men föll sedan i glömska. När han lämnade in sin dator för reparation 1997 hittade teknikerna barnporr på hårddisken och sedan dess har han då och då uppmärksammats för sexbrott mot unga flickor. 2006 dömdes han till tre års fängelse i Vietnam för liknande brott.

Efter domen 2015 har Gary Glitter suttit på ett fängelse i Portland, Dorset. Han släpptes automatiskt efter halva strafftiden, uppger BBC, men måste fortsättningsvis uppfylla de villkor som ställs på alla sexbrottslingar efter avtjänat straff.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons