Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

134 artister i upprop för klimatet

Nöje • Publicerad 9 september 2022
Stefan Sundström har tagit initiativ till ett stort artistupprop för klimatet. Arkivbild.
Stefan Sundström har tagit initiativ till ett stort artistupprop för klimatet. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

134 artister deltar nu i ett stort upprop för klimatet och naturen, som publiceras på Aftonbladet debatt. Håkan Hellström, Annika Norlin, Nina Persson, First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Eva Dahlgren och Stefan Sundström är några av de som deltar. Tillsammans med Naturskyddsföreningen lyfter de klimatfrågan inför valet, och efterlyser ett politiskt ledarskap för vad de menar är en nödvändig klimatomställning.

"Vi är överväldigade över det mycket stora engagemanget från Sveriges artister. Det var som om våra folkkära artister bara väntat på ett tillfälle att få stå upp för klimatet och naturen. Nu hoppas vi att politikerna lyssnar", säger Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

Artisterna tycker att frågan har varit för osynlig i årets valrörelse och uppmanar politikerna att våga tala om att vi måste vara beredda på förändringar.

Initiativtagare till uppropet är Naturskyddsföreningen tillsammans med artisten Stefan Sundström.

"Den här valrörelsen är som två personer i en bil som är på väg rakt in i en bergvägg, medans dom bråkar om vad dom ska spela på bilstereon", säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons