Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Oväntat många vill se digital filmfestival

Film • Publicerad 2 februari 2021
Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, och Mirja Wester, vd för Göteborgs filmfestival, invigningstalade på den tomma biografen Drakens scen. Arkivbild.
Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, och Mirja Wester, vd för Göteborgs filmfestival, invigningstalade på den tomma biografen Drakens scen. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Göteborgs filmfestival hade 40 000 unika besökare under den första helgen, rapporterar Kulturnytt i P1.

Festivalens vd Mirja Wester är positivt överraskad men menar att det ändå är ett vågspel att gå över till det digitala.

Annons

– Det vi kan se är att det är över 40 000 unika besökare och i snitt kommer det att landa på att varje besökare ser fler filmer, säger Mirja Wester till Kulturnytt.

Det är inte säkert att festivalen går ihop ekonomiskt, trots de starka siffrorna.

Förra året sålde festivalen 103 000 biobiljetter och hade 33 000 besökare i festivalens biografsalonger. Då fanns 400 filmer på programmet, som i år bantats till cirka 70.

Publiken finns i hela Sverige men den största delen av publiken är från Göteborg. En knapp tredjedel av de digitala passen köptes där och en knapp fjärdedel köptes från Stockholm.

Göteborgs filmfestival pågår fram till den 8 februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons