Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Oväntad Oscarsnominering ändras inte

Nöje • Publicerad 1 februari 2023
Andrea Riseborough får behålla sin Oscarsnominering för "To Leslie". Pressbild.Foto: Momentum Pictures/AP/TT

Den brittiska skådespelaren Andrea Riseborough får behålla sin Oscarsnominering för sin insats i filmen "To Leslie", skriver Variety.

I helgen tillsatte Oscarsakademin en utredning för att se över kampanjförfarandet kring årets nominerade. Detta sedan många överraskades av att Riseborough nominerades i kategorin bästa kvinnliga huvudroll. Indiedramat "To Leslie" drog bara in 27 000 dollar vid premiären i oktober förra året och även om Riseborough nominerades till ett Independent Spirit-pris fanns hon inte med bland kandidaterna till vare sig Golden Globe- eller Screen Actors Guild-priserna.

Annons

Inför Oscarsnomineringarna genomfördes dock en gräsrotskampanj som backades upp av a-listkändisar som Kate Winslet, Jane Fonda, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow och Amy Adams.

Filmakademin konstaterar att det finns tveksamheter kring hur filmen har marknadsförts i sociala medier, men att det inte är tillräckligt för att Riseborough ska fråntas sin nominering.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons