Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Oro efter anstormning till Vilks konstverk

Konst • Publicerad 14 juli 2020
Lars Vilks platsspecifika konstverk Nimis har blivit ett populärt besöksmål för turister, något som oroar länsstyrelsen i Skåne. Arkivbild.
Lars Vilks platsspecifika konstverk Nimis har blivit ett populärt besöksmål för turister, något som oroar länsstyrelsen i Skåne. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Turisterna vallfärdar till Lars Vilks konstverk Nimis i skånska Kullaberg, och nu beskriver länsstyrelsen situationen som kaotisk.

Enligt deras siffror parkerade över 5 000 bilar vid den parkeringsplats som ligger närmast konstverket förra veckan, vilket är 1 300 fler bilar än under samma period förra året.

Annons

Till SVT Helsingborg berättar länsstyrelsen om den röriga situationen som uppstått i och med turistanstormningen, med mängder av besökare och parkerade bilar som blockerar den övriga trafiken. Man ser också med oro på alla de besökare som sedan ska ta sig fram till det otillgängliga konstverket.

– Det är jättebrant att gå ner till Nimis, och sedan kommer familjer med barn som ska ner, säger projektsamordnaren Jimena Castillo till SVT.

Förvaltningen har nu satt in parkeringsvakter för att få ordning på situationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons