Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Oprah nobbar förre kollegan Dr Oz i valet

Tv • Publicerad 4 november 2022
Pratshowvärden Oprah Winfrey tillsammans med den förre medarbetaren Dr. Mehmet Oz till vänster.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Pratshowvärden Oprah Winfrey avslöjar att hon stöttar demokraten John Fetterman i valet till senator framför sin tidigare kollega och adept doktor Mehmet Oz. Den kände tv-läkaren "Dr Oz" är Republikanernas kandidat till att bli delstatens Pennsylvanias senator.

Hennes ställningstagande har förvånat många, inte minst eftersom det var hon själv som gjorde den tidigare hjärtkirurgen Dr Oz till kändis. Han var ett stående inslag i hennes tv-show i fem års tid innan han startade sitt eget program, "The Dr. Oz Show". Programmet visades under 13 säsonger innan Mehmet Oz flyttade till Pennsylvania för att ge sig in i politiken.

Annons

I mellanårsvalet, som hålls den 8 november, avgörs vilket parti som får makten i Washington. Då väljer amerikanerna representanter till kongressens två kammare: senaten och representanthuset.

"Om jag bodde i Pennsylvania skulle jag ha röstat på John Fetterman av flera skäl" säger Oprah Winfrey i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons