Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Teorin: Mänskliga faktorn bakom lös dekor

En föreställning av "En midsommarnattsdröm" på Kungliga Operan fick avbrytas på torsdagskvällen sedan det upptäckts att en bit av dekoren börjat röra sig framåt mot sufflörluckan.
Kultur • Publicerad 5 maj 2023
"En midsommarnattsdröm" på Kungliga Operan har ett avancerat dekorbygge. Pressbild.
"En midsommarnattsdröm" på Kungliga Operan har ett avancerat dekorbygge. Pressbild.Foto: Sören Vilks/Kungliga Operan

Ett rum på en vagn började rulla framåt mot scenkanten och orkesterdiket, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt. Enligt Operans tekniske chef Jonas Collsiöö kan det vara någon av scenarbetarna som gjort en miss.

– Det känns som att det är det mest sannolika just nu, att det är ett handhavandefel. Mänskliga faktorn, säger han till Kulturnytt.

Annons

Föreställningen fick avbrytas. Under lördagen spelas uppsättningen igen. Då kommer extra säkerhetsåtgärder att vidtas, säger Jonas Collsiöö.

Föreställningen av Benjamin Brittens opera baserad på Shakespeares pjäs hade premiär på Kungliga Operan den 29 april och spelas fram till den 25 maj. Rodrigo Sosa Dal Pozzo och Elin Rombo sjunger huvudrollerna.

Publiken som fick sin föreställning avbruten erbjuds möjligheten att få pengarna tillbaka eller biljetter till ett annat tillfälle.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons